Colloidaal Zilverwater 

Kruidengeneeskunde  

 

 

 

Wat is colloidaal zilver.

Wat doet colloidaal zilver.

Hoe werkt colloidaal zilver.

Zilverwater is een colloïdale oplossing van zilver in water.
Bij een juiste productie ontstaan er submicroscopische zilverdeeltjes die in het water blijven zweven doordat er een kleine elektrische lading op elk zilverdeeltje geplaatst wordt.
Het is een multifunctionele substantie en verhoogt de weerstand van het organisme en bied ondersteuning bij het behouden van de gezondheid bij mensen, dieren, en zelfs planten.
Het wordt toegepast bij wel meer dan 600 klachten en aandoeningen!
Waar het vroeger in de Verenigde Staten als geneesmiddel werd verkocht, kun je het nu verkrijgen als antibacterieel middel.
Zilverwater is nog altijd een populair middel dat gebruikt wordt om de gezondheid bij te staan.

De geschiedenis van colloïdaal zilver.

Colloïdaal zilver was voor 1938 in de Verenigde Staten aangemeld als geneesmiddel.
Tegenwoordig heeft colloïdaal zilver niet meer de status van geneesmiddel. maar mag het wel als antibacterieel middel worden verkocht.
Bij de vroegere koningshuizen werden zilveren bekers en schalen gebruikt omdat dit beter voor de gezondheid bleek te zijn. Voedingsmiddelen die in zilveren bussen werden bewaard bleven langer goed.
Tot circa 1970 werden in veel laboratoria glazen kweekschalen voor bacteriën gesteriliseerd door er een zilveren plaat in te leggen. Vanaf dat jaar wordt zilver ook weer gebruikt bij waterzuivering en in watertanks in de luchtvaart en ruimtevaart en voedingsmiddelen industrie.
In de jaren 1990-2000 zien we dat zilver verwerkt wordt in textiel en schoenen als bacterie doder en geurbestrijder.
In 2005 wordt zilver ook gebruikt als vezel in ondergoed ter voorkoming van bacteriële infecties.
Er wordt al sinds 1800 veel onderzoek gedaan en het aantal kwalen waartegen zilver met succes werd ingezet bereikte al snel ruim 600.
Door de herontdekking van Paul Farber komt colloïdaal zilver steeds meer in de belangstelling.
Met de moderne manier van produceren is de kwaliteit aanzienlijk verbeterd en is het zilverwater meer betaalbaar geworden en dat "vinden-wij-leuk".

De werking van Zilverwater.

Door een elektrische stroom door staven puur zilver en gedestilleerd water te leiden worden zeer kleine zilverdeeltjes door het water opgenomen. Zo'n zilverdeeltje wordt colloïd genoemd en is het kleinst mogelijke deel van een stof met de karakteristieke eigenschappen van deze stof.
Zilver colloïden hebben een grootte tussen de 0,0001 en 0,01 micron en zijn daardoor in staat om bijvoorbeeld een virus binnen te dringen.
De elektrische lading van de deeltjes houdt de zilverdeeltjes zwevend in het water.
Er wordt wereldwijd veel over colloïdaal zilver geschreven en nog steeds wordt er veel onderzoek verricht.
Hier wordt duidelijk dat colloïdaal zilver een krachtige brede werking heeft en succesvol kan ondersteunen bij de behandeling van meer dan 600 virale en bacteriële infecties.
Uit onderzoek is gebleken dan het enzym wat alle eencellige bacteriën, schimmels en virussen gebruiken voor hun zuurstofstofwisseling, verstoord raakt na contact met het colloïdaal zilver.

Zilverwater kopen en bewaren.

Als colloïdaal zilver in glas wordt bewaard blijft de elektrische lading minimaal een jaar bestaan, in plastic verpakt slaat het zilver sneller neer en zal het water uiteindelijk zijn werking verliezen.
Bewaar colloïdaal zilver niet in de koelkast, maar op een koele en donkere plaats.
Bewaar het niet in de buurt van stralingsbronnen zoals een magnetron.
Goed schudden voor gebruik en niet met metaal in aanraking brengen. Gebruik dus altijd een plastic lepel of glas bij gebruik.

Ziekten en klachten bestrijden met zilverwater.

Colloïdaal zilver werd voorheen ingezet bij meer dan 600 ziekten, waaronder: acne, allergieën, alle soorten virussen, anorexia nervosa, artritis, bindvliesontsteking, blaasontstekingen, blinde darmontsteking, bloedparasieten, bloedvergiftiging, borstvliesontsteking, brandwonden, bronchitis, buikgriep, candida, cysten, darmkwalen, darmontsteking, diabetes, diarree, eczeem, gordelroos, griep, hepatitis, herpes, hersenvliesontsteking, amandelontsteking, huidontstekingen, infecties van de ogen, oren, neus, keel, vagina, urinewegen, jeuk van de anus, kanker, kinderziektes, kinkhoest, legionella, lymfklierontsteking, longontsteking, maagzweren, malaria, multiple sclerose, ontstekingen van neus, keel, oren, mond, parasieten, prostaatklachten, psoriasis, remedie tegen het niet mentaal in balans zijn, reuma, ringworm, rode hond, salmonella, schimmelinfecties, schildklierklachten, slaapwandelen, spruw, ziekte van Lyme (besmetting door teken), tuberculose, vergiftiging, vergrootte prostaat, vermoeidheid, virale voedselvergiftiging, voetschimmel, wonden in het hoornvlies, etc.
En bij lichamelijke klachten, zoals: eczeem, psoriasis, roos, ooginfecties, huidirritatie, moedervlekken, wratten, schaafwonden, littekens, winterhanden, ontsmetten, zonnebrand en insectenbeten.
Colloidaal zilverwater bleek ook goed te gebruiken bij (huis) dieren.
Het is o.a. in te zetten bij parvo, niesziekte, kattenziekte, ziekte van weil, schurft, bijtwonden, mok bij paarden, en vele andere aandoeningen.

Gebruik zilverwater.

Zilverwater mag onverdund, of met water verdund worden gebruikt. Het inwendige gebruik werd in het verleden aanbevolen bij aandoeningen van parasieten en schimmels (Candida), chronische vermoeidheid, bij ziektes door bacteriën en virussen maar ook bij vele andere ziekten.
Bij aandoeningen van de mond en keelholte, tandvleesontstekingen, verkoudheden bleek het zinvol met onverdund zilverwater te gorgelen of te spoelen.
Moest het zilverwater in de darm werkzaam zijn, dan moest het snel met veel water opgedronken worden zodat het zilver niet voortijdig door andere slijmvliezen wordt opgenomen.
We krijgen ook zilver en andere mineralen in ons lichaam via het voedsel dat we eten.
Zilver komt normaal gesproken rechtstreeks uit organische bodem, die rijk is aan levende organismen. Deze organismen breken bestanddelen in de bodem af en zorgen dat mineralen beschikbaar zijn in vormen die assimileerbaar zijn voor planten. Op deze wijze komt zilver op een natuurlijke manier in ons lichaam via de mineralen die aanwezig zijn in biologische geteelde planten.
Als we groenten eten die, zoals de meeste planten tegenwoordig, met behulp van kunstmest geteeld worden, zonder levende organismen in de bodem, krijgen we niet deze hoeveelheid vitaminen en mineralen binnen. Hierdoor kunnen tekorten ontstaan.

Eventuele bijwerkingen.

Er zijn geen bijwerkingen van zilverwater bekend tijdens gebruik ervan in combinatie met andere geneesmiddelen. Wel is het mogelijk dat de effectiviteit en werking van colloïdaal zilver vermindert bij inname van chemische substanties.
Na inname blijft het colloïdaal zilver ongeveer drie à vier dagen in de bloedbaan en verlaat het lichaam langs de natuurlijke weg. De deeltjes zijn te klein om opgeslagen te worden (kleiner dan een virus).
Het lichaam kan bij inwendig gebruik reageren op colloïdaal zilver.
Bij het doden van virussen, bacteriën of schimmels kunnen gifstoffen vrijkomen die naast de gedode ziekteverwekkers door het lichaam afgevoerd moeten worden. De nieren en lever hebben het dan zwaarder en men kan zich daardoor moe of grieperig voelen.
Verder kan er lichte diarree optreden voor enkele dagen. Deze reactie is een teken van herstel.
Veel drinken tijdens een behandeling geeft het lichaam de mogelijkheid de afvalstoffen snel af te voeren.
Er zijn enkele gevallen bekend van mensen die een onomkeerbare grijs/blauwkleuring van de huid (argyrie) kregen na het gebruik van colloïdaal zilver. In die gevallen ging dat om extreem overmatig gebruik en het innemen van zilveroplossingen die niet volgens de juiste methode waren geproduceerd.
Colloidaal zilverwater is te verkrijgen in verschillende concentraties (PPM) Dit staat voor Parts Per Milion. 10 PPM staat dus voor 10 delen zilver op 1 miljoen delen puur water.

Heeft u na het lezen van dit stuk nog specifieke vragen over colloidaal zilver of over de prijs van zilverwater of zilvercrème, laat het ons weten.

Colloïdaal zilverwater wordt niet verkocht als zijnde een geneesmiddel of voedingssupplement, maar als een antibacterieel middel. Raadpleeg bij ziekte of aandoeningen altijd uw arts. Gebruik geen zilverwater in plaats van voorgeschreven medicatie. 
62034